Koronavírus adatok

2022. jan. 28.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Károly, Karola
0 °C
7 °C

Elkészülhet az Újbudai Gyermek-egészségügyi Centrum

2020.09.17. 16:23

Budapest XI. kerületének önkormányzata Facebook-oldalán tudatta, hogy László Imre polgármesternek sikerült az Emberi Erőforrások Minisztériumával egyezségre jutni az Újbudai Gyermek-egészségügyi Centrum építésének finanszírozásáról. A tavaly év végén megválasztott polgármester és a minisztérium között régóta ment a vita, ám a közlemény szerint most végre pont került a sokakat érintő ügy végére.

A közlemény emlékeztet rá, hogy amikor elkészül az intézmény, akár 80-85 ezer beteg gyermek ellátásra is alkalmas lesz. Ráadásul a fővárosi fiatalok mellett Újbuda vonzáskörzetéből, például Törökbálintról, Biatorbágyról, Érdről, illetve Tárnokról és Diósdról is fogad majd gyermekeket.

Az Újbudai Gyermek-egészségügyi Centrum teljes beruházása nagyjából 2,4 milliárd forintba kerül, ebből 475 milliót a XI. kerületi önkormányzat finanszíroz. A kormány eddig csaknem 700 millió forintot fizetett ki, és az egyezség után most már a hiányzó 1,2 milliárdot is biztosítja az intézmény elkészüléséhez.  • Vennék
  • Hírek