Magyar fejlesztésű maszk teszi lehetővé a munkavégzést a járvány alatt

2020.09.17. 13:34

Elérte Magyarországot a koronavírus-járvány második hulláma. Azért, hogy ne kelljen az ország működését újból leállítani, fegyelmezett társadalomra és modern eszközökre van szükség, amelyek biztonságosabbá teszik a mindennapokat. 

A magyar KC Struktur Kft. saját fejlesztésű, kényelmes és újrafelhasználható vírusmaszkja ebben segít, mivel a legveszélyesebb időszakban is lehetővé teszi a biztonságos orvosi ellátást, illetve bármilyen más munkavégzést – küldték közleményben lapunknak a fejlesztők. 

Magyar fejlesztésű vírusmaszk teszi lehetővé a járvány alatti a munkavégzést
Fotó: KC Virus Mask Team

Részletezték, hogy a jelenleg használatos maszkok közül még az FFP2-es, illetve az FFP3-as maszkok sem tudják teljesen kiszűrni a levegőben szálló vírus méretű, ultrafinom részecskéket. A KC Vírus Maszkját viszont a por és pollen szűrésére alkalmas maszkokkal ellentétben vírusok és baktériumok szűrésére is alkalmas, klinikailag tesztelt – a klinikai tesztekben a koronavírusnál is kisebb vírusokkal és baktériumokkal tesztelt vírusszűrő 99,9%-os eredményt ért el. Ez az érték a normál teszten szűrt részecskékhez képest harmincszor jobb eredményt jelent – filterrel látták el.

A szűrőnek köszönhetően a KC vírusmaszk még vírusos környezetben is biztonságos munkavégzést tesz lehetővé, akár kórházakban, akár otthoni betegápolásnál, vagy utazásnál zárt térben, tömegben. A pár száz forintba kerülő szűrők kórházi környezetben 24 óráig védelmet biztosítanak, és könnyen cserélhetőek. Ráadásul ebben a maszkban 40%-kal könnyebb levegőhöz jutni, mint egy egyszerhasználatos FFP3-as maszkban, így a fejlesztők különösen ajánlják például orvosoknak, fogorvosoknak, közhivatalokban dolgozóknak, futároknak. A maszkok vélhetően októbertől lesznek elérhetők.

A maszk kialakításánál az egyik legfőbb szempont az volt, hogy ne legyen kényelmetlen, és az anyaga se irritálja a bőrt. Hibrid szilikon, illetve TPE, bőrbarát anyagból készült, így a hosszas viseléstől sem szenved sérülést a bőr, az arc vonalát követő tervezésnek köszönhetően pedig a maszk kényelmes viseletet biztosít. A maszkot viselés után nem kell kidobni, fertőtlenítő mosás után újra használható, így a környezetet sem terheli. A termék minden része újrafelhasználható anyagból készül, ráadásul a filtert sem kell megsemmisíteni, a KC Maszknak vissza lehet küldeni. Magas hőbírásának köszönhetően egyszerű fertőtleníteni

– részletezték. A KC Struktur Kft. egyébként mérnöki tevékenységgel, és építészettel foglalkozó cég, a tulajdonosok több évtizedes tapasztalattal rendelkeznek fejlesztésben, illetve gyártásban is.  • Tippek
  • Lakáshitel