Bernát, Felícia
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
8 °C
30 °C

Tizenkét magyar településen túl magas az ózonkoncentráció

D  VG20191129032
2020.09.18. 16:45
Az asztmásoknak és a krónikus betegeknek nem javasolják, hogy a szabadban mozogjanak.

Továbbra is több városban magas a levegő ózonkoncentrációja. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) pénteki adatai szerint a magas ózontartalom miatt tizenkét településen kifogásolt a levegőminőség. Ezek

Szombathely, Győr, Ajka, Veszprém, Várpalota, Komló, Dunaújváros, Százhalombatta, Tököl, Eger, Oszlár, Debrecen.

Az elmúlt időszakban az NNK többször is felhívta a figyelmet a magas ózonkoncentrációra.

A tisztifőorvosi Facebook-oldalon korábban azt írták, a magas ózonkoncentráció miatt a krónikus légúti betegségben szenvedők légúti irritációt, légzési nehézséget, köhögést tapasztalhatnak.

Ezért az asztmában vagy más légzőszervi betegségben szenvedőknek nem javasolják, hogy az érintett településeken, napközben intenzív fizikai tevékenységet végezzenek a szabadban. 

Kapcsolódó

Nyolcból egy haláleset a légszennyezéshez köthető az EU adatai szerint

Az EU összesítése szerint Magyarország és Románia lakosaira a legveszélyesebb a levegő szennyezettsége.

(Borítókép: Kilátás a szombathelyi óriáskerékbõl a Hunyadi János útra a szerkezet átadása napján 2019. november 29-én.  MTI/Varga György)

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek