Új miniszter és Hadházy mentelmi ügye az őszi ülésszak nyitányán

2020.09.20. 12:42

Az Országgyűlés hétfőn 13 órakor kezdi meg munkáját, a háromnapos ülés a rákövetkező hétfőn zárul. Az ülésen elsőként a közelmúltban elhunyt egykori képviselőkről, a szocialista Kósáné Kovács Magdáról és Keleti Györgyről, valamint az MDF-es Somogyi Tamásról emlékeznek meg.

Ezután a családokért felelős tárca nélküli miniszteri posztra jelölt Novák Katalin teheti le esküjét.

Ezt követően az Állami Számvevőszék szakmai tevékenységét értékeli a parlament, majd  döntés születik  Hadházy Ákos mentelmi ügyében.

koronavírus-járvány miatt interpellációk nem lesznek, de az azonnali kérdések kétszer hosszabban, 120 percben hangozhatnak el.

Az ülésnap két javaslat általános vitájával zárul. Szó lesz a családon belüli erőszak áldozatainak védelméről, majd a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) idei költségvetéséről.

Kedden nyolc indítványt tárgyal az országgyűlés. Többek között a Magyarországon élő nemzetiségek helyzete, valamint egyes vagyonkezelő alapítványokról és az azoknak történő vagyonjuttatásról szóló javaslat lesz napirenden.

A legújabb szabályok szerint az Országházba kizárólag maszkban lehet belépni, 37,2 fokos testhőmérséklet alatt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek