Több mint egymillió emberen segíthet a hitelmoratórium meghosszabbítása

2020.09.23. 12:19

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára Facebook-oldalán osztott meg egy videót, melyben arról beszél, hogy a 2021. június 30-ig meghosszabbított hitelmoratórium 400-450 milliárd forintot hagyhat a magyar családoknál és vállalkozásoknál.

A hitelmoratórium értelmében a gyermeket nevelő szülőknek, a nyugdíjasoknak, az álláskeresőknek és a közfoglalkoztatottaknak nem kell törlesztőrészletet fizetniük jövő év június 30-ig. Azokra a vállalkozásokra is vonatkozik a lehetőség, amelyek bevétele 25 százalékkal csökkent.

Eddig 752 ezer szerződést érint a kiterjesztés, az államtitkár szerint a családtagokkal együtt több mint egymillió emberen segíthet a hosszabbítás. A lakossági moratórium meghosszabbítása a programban részt vevők 47 százalékát érintheti.

A MEGHOSSZABBÍTOTT LAKOSSÁGI MORATÓRIUM ÁLTAL ÉRINTETTEK TARTOZÁSA 1730 MILLIÁRD FORINT, AMI A MORATÓRIUMOT JELENLEG IGÉNYBEVEVŐK HITELÉNEK fele.

A vállalatok 15-20 százaléka, körülbelül 10-12 ezer cég minősülhet sérülékenynek.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek