Kizárná a nézőket a Szuperkupa mérkőzésről a Demokratikus Koalíció

2020.09.23. 11:57

A Demokratikus Koalíció azt követeli Csányi Sándortól, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökétől, hogy ne engedjenek be nézőket az UEFA Szuperkupa-döntőre, és tegyék zártkapussá a Puskás Arénába szervezett mérkőzést – közölte Gy. Németh Erzsébet sportért is felelős főpolgármester-helyettes, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke.

Budapest nem lehet emberkísérlet helyszíne, a budapestiek nem lehetnek ilyen kísérlet alanyai, és ez nem csupán a mi véleményünk: a Bayern München vezetőedzője, Hans-Dieter Flick és Markus Söder bajor miniszterelnök sem ért egyet azzal, hogy beengedjék a nézőket a meccsre

– fogalmaz a DK-s politikus. Úgy látja, hogy „a koronavírus-járvány második hullámában elképesztő felelőtlenség engedni, hogy több ezer ember zsúfolódjon össze egy stadionban”. Ha mégsem lesz zártkapus a meccs, a főváros mindent megtesz az emberek biztonsága érdekében, minden bevethető buszt forgalomba állítanak a szurkolók szállítására, és a metrók is sűrűbben járnak majd a meccs helyszínére – ígérte a főpolgármester-helyettes.

Lélegeztetőgép van, áram és személyzet nincs

„Miután a kormány hetek óta azzal haknizik a propagandasajtóban, hogy Magyarország lélegeztetőgép-nagyhatalom lett, kiderült, hogy a berendezésekhez nem csak szakorvosok és szakápolók nincsenek, hanem elegendő áramellátás sem. A G7.hu szerint csak múlt héten zárult le az a pályázat, amelyben a kormány 49 aggregátort vesz a lélegeztetőgépekhez, ezek beszerzéséhez pedig további két hónapra lehet szükség. Ennek tükrében azt állítani, hogy a kormány majd mindenkit meggyógyít, pontosan annyira komolyan vehető, mintha a Forma1 megnyeréséről beszélnének egy autóvásárlás után, aminek nincs motorja, nincs kereke, és nincs hozzá pilóta sem” – írja közleményében Barkóczi Balázs, a DK szóvivője. A párt szerint ezzel bebizonyosodott, hogy „a kormány még abban az egyetlen dologban sem tudott felkészülni a második hullámra, amit eddig az elmúlt hónapok hangzatos sikereként adott elő az országnak”.