Kifakadt egy koronavírusos beteg: otthon gyorsabban felépülne, mint a kórházban

2020.09.24. 19:59

Omladozó vakolat, hatalmas pókok a sarokban és meleg víz sincs. Embertelenek a körülmények a kiskunhalasi kórházban.

Egy koronavírusos beteg készített felvételeket a kiskunhalasi kórház kórterméről és a fürdőszobáról. Aki azt mondta az RTL Híradónak, mikor bekerült a kórházba nem hitte el, hogy milyen körülmények között zajlik a gyógyítás.

Nem értem, hogy lehet itt gyógyulni és gyógyítani

mondta a Híradónak.

Hozzátette: olyan szinten lerobbant minden, hogy sokszor sírnak a betegtársával együtt. Embertelennek tartják a körülményeket, a fürdéshez nincs melegvíz, az ajtót nem lehet bezárni, mert nincs rajta kilincs. Elmondta, hogy sajnálja az ott dolgozókat is, hogy ilyen feltételek mellett kell a munkájukat végezni.

A tüneteiről azt mesélte, hogy gyenge, fáradt, és nyomás van a mellkasán. Még soha nem érezte magát így. Szerinte otthon gyorsabban felépülne, mint a kiskunhalasi kórházban.

A Kiskunhalasi kórházba szállítják a Dél-alföldi régióból érkező koronavírusos betegeket. A településen épült, modern technikával felszerelt mobil járványkórház 150 beteget tudna ellátni, de jelenleg üresen áll.

Kapcsolódó

Megnéztük a két hét alatt felhúzott járványkórházat

A kiskunhalasi börtön mellett villámgyorsan felhúzott konténerkórházban 150 férőhely van, ebből 16 intenzív ágy.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek