Erik, Alexandra
EUR 383,25 Ft
USD 365,53 Ft
9 °C
23 °C

Biztonsági pszichiátriát alakítanak ki a Nyírőben

2020.09.25. 22:04

Magas biztonsági fokozatú pszichiátriai egységet alakítanak ki a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézetben – tájékoztatta az MTI-t az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK). A projektre 3,8 milliárd forintot szántak.

A fejlesztés a Széchenyi 2020 program keretei között valósul meg. Célja brit minták alapján speciális ellátást nyújtani az ön- és közveszélyes pszichiátriai betegek részére.

biztonsági pszichiátria 2200 négyzetméteren épül, és 30 ágyasra tervezik. Az épületet úgy tervezik, hogy ne adjon lehetőséget, hogy a betegek maguknak vagy másoknak sérüléseket okozzanak. Ezt szolgálják a rögzített bútorok, mászásbiztos falak és a speciális riasztórendszer.

Ugyanakkor elkezdődött a Nyírő Gyula Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet pszichiátriai és addiktológiai osztályainak rekonstrukciója is. A pszichiátriai ellátórendszer strukturált fejlesztése projekt költsége 4,8 milliárd forint.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek