Kiderült, hogy a budapestiek többsége nem akar autót látni a rakparton

2020.09.26. 16:24

A hétvégi megnyitás tapasztalatai és a budapestiek véleménye alapján a fővárosi vezetés  megvizsgálja annak lehetőségét, hogy a rakpart még jobb legyen a gyalogosok, kerékpárosok és kikapcsolódni vágyók számára – derül ki Karácsony Gergely szombaton közzétett Ilyen is lehetne a rakpart című Facebook-bejegyzéséből. 

Mint írja, még tavasszal született döntés arról, hogy a kijárási korlátozások idején megnyitják a rakpartot a gyalogosok és a biciklisek előtt. A kezdeményezés nagyon népszerű volt, ezért a korlátozások megszűnése után is nyitva maradt. 

A főpolgármester szerint a Medián által készített szeptember végi közvélemény-kutatásból az is kiderült, hogy az emberek többsége az autómentesített rakpartot támogatja. 

Azzal az állítással, hogy időszakosan, például hétvégeken szüntessék meg a gépkocsiforgalmat, a  73 százaléka ért egyet és 24 százalékuk ellenzi, de még a forgalom teljes megszüntetése is többséget kapott, 59 százaléknyian támogatják, és 37 százaléknyian ellenzik

 – írja a főpolgármester. Az online közösségi tervezés eddigi eredménye is azt mutatja, hogy a budapestiek többsége úgy gondolja, a rakpart elsődleges szerepe a kikapcsolódás. 

A Főváros megvizsgálja annak lehetőségét, hogy a továbbtervezés során hogyan lehet kisebb de kulcsfontosságú helyeken javítani a terveken annak érdekében, hogy a rakpart még jobb legyen a gyalogosok, kerékpárosok és kikapcsolódni vágyók számára. A Főváros célja a RAK-PARK projekt (amelynek engedélyezési terve még 2018-ban elkészült) felgyorsítása és a kapcsolódó projektek összehangolása a Kormánnyal együttműködve

– fogalmaz. 

Ilyen is lehetne a rakpart! 🌿 🌊 Még tavasszal döntöttünk arról, hogy a kijárási korlátozások idején megnyitjuk a...

Közzétette: Karácsony Gergely – 2020. szeptember 26., szombat