Erik, Alexandra
EUR 385,42 Ft
USD 365,76 Ft
11 °C
23 °C

Koronavírus miatt zárlat alá került a szegedi szívsebészet

2020.09.26. 19:25

Zárlat alá került a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ Szívsebészeti Osztálya a koronavírus miatt. Az osztály nem fogad új betegeket.

A 24.hu az intézmény közleményére hivatkozva azt írja, hogy a klinikán már kezelt betegek ellátása biztosítják, új betegeket azonban nem fogadnak, erre a Nemzeti Népegészségügyi Központ négy másik centrumot jelölt ki.

A Magyar Narancs egészségügyi forrásait idézve pénteken

azt írta, a klinikán egészségügyi dolgozók, és betegek is megfertőződtek, ezért zárták le a szívsebészetet.

Egy, az osztályon fekvő beteg egy hozzátartozója azt mondta a lapnak, hogy tudomása szerint az ápoltak között négy fertőzött is van, de ők negatív koronavírus-teszttel kerültek a sebészetre. Míg az egészségügyi forrásra hivatkozva azt írják, a dolgozók között legalább nyolcan koronavírusosak. A portál kereste az intézményt, de egyelőre nem kaptak választ. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét