Újra beázott a szülészet a Szent János Kórházban, műtétek maradnak el

2020.09.26. 18:00

Újra beázott a szülészet a budapesti Szent János Kórházban – tudta meg a hvg.hu. A portált egy olvasó tájékoztatta arról, hogy elmarad a napokban tervezett nőgyógyászati beavatkozása, mert az épület beázott. 

Nem ez volt az első eset, egy hónappal ezelőtt szintén beázás miatt maradtak el az operációk. A mostani helyzettel kapcsolatban a lap megkereste a kórház kommunikációs osztályát, ahol megerősítették a hírt. 

Sajnálatos módon az elmúlt hetekben azt tapasztaltuk, hogy a kivitelező a helyreállítási munkák során feladatait nem az elvárható gondossággal és intenzitással végzi. Korábbi esőzés miatt is keletkeztek károk, aminek helyreállítását az érintett cég azonnal megkezdte.A tegnapi nagy mennyiségű esőtől ismételten nagymértékű kár keletkezett, így megkezdtük a szükséges lépéseket és az ügyben jogi lépéseket fogunk tenni

– küldte válaszul az intézmény, ahol a szülészeti osztály most egy másik emeletre költözött. Noha a portál olvasója azt mondta, hogy az elhalasztott operációra még időpontot sem tudtak adni, a kórház azt a tájékoztatást adta, hogy „a nőgyógyászati kisműtétek és a szülések is rendben zajlanak”.