Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-2 °C
5 °C

Fizetés helyett fenyegetést kaptak a varrónők az ellenzéki jelölttől

2020.09.27. 08:37
Több volt munkavállalója is azzal vádolja Bíró Lászlót, hogy nem fizette ki őket. Amikor elmaradt bérüket követelték, fenyegetőzni kezdett.

A Hír TV szerint korábbi munkavállalói azzal vádolják a Szerencsen közös ellenzéki jelöltként induló Bíró Lászlót, hogy nem fizette ki a bérüket, amikor 2016-ban megszabadult az őket foglalkoztató szociális szövetkezettől. A varrónők az 1972 óta működő, azóta bezárt csernelyi varrodában dolgoztak. Bíró a varrodát birtokló Hegyalja Mix Szociális Szövetkezetet Móczár Jánosnak adta el. Móczár a cégbírósági nyilvántartás alapján számos további, kényszertörlés alatt álló vállalkozás tulajdonosa. 

A csatornának nyilatkozó Pataki Petra és Patakiné azt is állítja, hogy amikor elmaradt bérüket követelték tőle, Bíró azzal fenyegette őket, hogy „bemegy és a fejükhöz tart valamit”.

Bíró az ATV péntek reggeli műsorában azt állította, hogy nincs szó cégfantomizálásról, a varrónők pedig megkapták a járandóságukat:

„Móczár János annak idején járt a varrodában is. Az a benyomás, amit bennem keltett, pozitív volt. Én nem menekülni akartam ettől a helyzettől, hanem meggyőzött arról, hogy a továbbiakban fogja foglalkoztatni azokat az embereket, akiket egyébként mi képzésben részesítettünk, és a munkaerő-piacon el is tudtak helyezkedni. És kifizettem a munkavállalókat.”   • Bérelnék
  • Hírek