Salamon
8 °C
15 °C
Index - In English In English Eng

Orbán Viktor megerősítette, hogy a járvány felszálló ágában vagyunk

2020.09.27. 19:38 Módosítva: 2020.09.27. 20:56

Brüsszelben úgy kalkulálnak, hogy legkésőbb a jövő év közepén lesz vakcina, de az amerikaiak szerint még az idén meglesz – mondta Orbán Viktor a TV2 Tények című műsorának adott interjújában. Hozzáfűzte: Magyarország számára lesz koronavírus elleni vakcina és mindenkinek, aki akarja, időben elérhető lesz az oltóanyag. A miniszterelnök utalt arra, hogy a koronavírus-járványnak a felszálló ágában vagyunk, szerinte a helyzet nehéz, az egészségügyre és az oktatásra is nagy nyomás nehezedik most, de az eljövendő hónapokban is. Szerinte a nyár nagy csábító,

ám a tél lehűti a kedélyeket, az emberek most sokkal inkább betartják a szabályokat. 

Orbán Viktor megjegyezte:

járja a kórházakat, úgy látja; nehéz az orvosoknak és a nővéreknek is, de van mindenhol mindkettőből, és van elegendő eszköz is.

Hozzátette: a kormány kijelölte az első 8 járványkórházat, ha ezek erőforrásai kimerülnek, jönnek az újabbak. Szólt arról is: ilyenkor át kell csoportosítani, és emiatt senki sem boldog.

Azok sem, akiket másik városba küldenek, de azok sem, akiknek új embert kell betanítaniuk. A kormányfő szerint mégis ez a megoldás, mert egy lépcsőzetes tervük van.

Orbán Viktor szerint több ember dolgozik most Magyarországon, mint májusban, és ezt isteni segítségnek tekinti. Szerinte a gazdaságot illetően a beruházás-fejlesztés van fókuszban, további lehetőség, hogy az állam vegyen fel dolgozókat,

harmadikként pedig marad a közmunka, amelyben muszáj lesz béreket emelni jövőre. 

A miniszterelnök úgy fogalmazott: a hitelmoratóriumok révén „nagyon sok pénzt hagytunk a budapesti vállalkozóknál, az egész világon nem nagyon látok erre példát”.