Bernát, Felícia
EUR 384,14 Ft
USD 363,95 Ft
8 °C
30 °C

Lajos Tamás az SZFE-ről: Egy hangos kisebbség generálja a vitákat

2020.09.28. 15:01

„A Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) folyik már az oktatás, egy hangos kisebbség generálja a vitákat” – nyilatkozta Lajos Tamás, az intézményt fenntartó alapítvány kuratóriumának tagja, operatőr, producer hétfőn a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

A műsorban elmondta továbbá, hogy 

a hallgatók több mint 90 százaléka beiratkozott és aktiválta a félévét,

az oktatók jelentős része bejelentette, hogy folytatja a munkát. Megjegyezte: ugyanakkor vannak olyan oktatók is, akik nem szeretnének tovább tanítani az egyetemen.

Az oktatás három-négy helyen folyik, a blokád alatt lévő Vas utcában tartják a legkevesebb tanórát. „Már amennyire ezt blokádnak lehet nevezni, azt a néhány diákot, aki ott randalírozik” – jegyezte meg.

A kuratórium tagja kiemelte, a fenntartó alapítványnak nem dolga, hogy beleszóljon az oktatás kérdéseibe, az a feladata, hogy minél jobb körülményeket biztosítson a munkához. „Mindenki tegye a dolgát, és minden rendben lesz” – jelentette ki.

A műsorban elhangzott: a Színház- és Filmművészeti Egyetemen a sztrájkbizottság megkezdte a tárgyalásokat. Lajos Tamás kifejtette, hogy a követelések jelentős része politikai színezetű, ami a kuratóriumnak és a kormányzatnak szól, ugyanakkor sztrájkolni a munkáltató ellen lehet.

Mi nem vagyunk az egyetemi oktatóknak, pláne nem a hallgatóknak munkáltatói, tehát ellenünk nem lehet sztrájkolni

– hangsúlyozta a kuratórium tagja.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek