Salamon
10 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Ökoturisztikai látogatóközpontot adtak át Lábatlanban

2020.09.29. 06:52

Lábatlanban 290 millió forintos beruházással elkészült a település és környéke ipartörténetét és természeti értékeit bemutató ökoturisztikai látogatóközpont – közölte az önkormányzat az MTI-vel.

A városháza tájékoztatása szerint az épületben létrehozott kiállítótér öt termében a cementgyártást, a kőfaragást és a papírgyártást mutatják be, valamint a Dunát és a Gerecse hegységet. A kiállításokat a hagyományos eszközök mellett innovatív és interaktív elemekkel szerelték fel. Kialakítottak egy vetítések, oktatások és foglalkozások lebonyolítására alkalmas előadótermet is, a városon áthaladó kerékpáros turisták igényeit pedig egy kerékpárüzlet és -szerviz szolgálja ki. 

A BERUHÁZÁS 275 MILLIÓ FORINT VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ UNIÓS TÁMOGATÁS ÉS 15 MILLIÓ FORINTOS ÖNKORMÁNYZATI ÖNERŐ FELHASZNÁLÁSÁVAL VALÓSULT MEG.

A turisztikai központ az év 290 napján elérhető, a főszezonban hosszabbított nyitvatartással várja az érdeklődőket. A látogatóközpont szomszédságában, a Gerenday-kertben a vidék természeti értékeit, növényvilágát bemutató tanösvényt hoztak létre. A Dunamente Ökoturisztikai Látogatóközpontnak otthont adó épület, amely a település központjában található, korábban postakocsi-állomás volt, később a Gerenday család kőfaragó műhelye, majd lakásokat alakítottak ki benne. A rossz állapotú házat 1999-ben vette meg Lábatlan önkormányzata.