Erik, Alexandra
EUR 386,15 Ft
USD 365,66 Ft
11 °C
23 °C

Vádat emeltek a gödöllői anya ellen, aki magára hagyta a bokor mögött megszült gyermekét

2020.09.30. 10:52

Emberölés kísérlete miatt emeltek vádat egy gödöllői nő ellen, aki egy bokros közterületen megszülte gyermekét, majd az újszülöttet a sorsára hagyta – tájékoztatta az MTI-t a Pest Megyei Főügyészség.

A nő 2018 őszén esett teherbe, de a szülésre, illetve a gyermeknevelésre semmilyen módon nem készült fel, és az állapotát igyekezett titkolni. A terhesség 32-33. hetében gödöllői otthonából sétálni indult, és útközben érezte, hogy megindult a szülés.

Ekkor egy két utca közötti, füves területre ment, ahol egy bokor takarásában megszülte a gyermeket, akit azután magára hagyott.

Az ügyészség szerint csak a véletlennek köszönhető, hogy az újszülöttet rövid időn belül megtalálták, de testhőmérséklete így is már csupán 26 fok volt. Ha nem így történik, egy-két órán belül meghalt volna.

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt az anya ellen tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét