BKK: már huszonhárom csomóponton van kézfertőtlenítő

2020.10.07. 08:46

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint szeptember vége óta már tizenhárom forgalmas metróállomás bejáratánál (Batthyány tér, Blaha Lujza tér, Deák Ferenc tér, Déli pályaudvar, Kelenföld vasútállomás, Keleti pályaudvar, Móricz Zsigmond körtér, Nagyvárad tér, Nyugati pályaudvar, Puskás Ferenc Stadion, Örs vezér tere, Széll Kálmán tér, Újpest-központ) található kézfertőtlenítő állomás.

Mostantól pedig már a kisföldalatti Oktogon és Mexikói út állomásánál, a 3-as metró Göncz Árpád városközpont és Lehel tér állomásánál, valamint a 4-es metró Fővám tér és Újbuda-központ állomásánál is van ilyen készülék – közölték. Három helyre (a Deák Ferenc téren a 2-es metró bejáratához, a Kálvin téren a 3-as metró bejáratához, a Keleti pályaudvarnál a 2-es metró bejáratához) pedig újabb berendezéseket telepítettek. A BKK közleménye szerint az utazók szívesen használják ezeket az eszközöket: szeptember 25. óta mintegy száz liter vírusölő hatású kézfertőtlenítő folyadék fogyott el.

Hozzátették: a koronavírus terjedésének megakadályozásában, lassításában fontos szerepe van a rendszeres kézfertőtlenítésnek, hiszen ezek a szerek gyorsan csökkentik a kezünkön található mikrobák számát, és segítenek a megbetegedést okozó különféle anyagok – beleértve az új koronavírust is – elpusztításában. Ahhoz, hogy a kézfertőtlenítő szer megfelelően fejtse ki hatását, célszerű a kezünk és az ujjaink teljes felületét lefedni vele, és 30–60 másodpercig dörzsölni, amíg a bőrünk száraz nem lesz.  • Hírek
  • Árfolyam