Karácsony: Már megint a szokásos kör jár jól a Kisfaludy-programmal

2020.10.08. 12:26

Karácsony Gergely Facebook-posztban bírálta a kormányzati támogatások egyoldalúságát. Állítása szerint a turizmus támogatását célzó Kisfaludy-programban van pénz, de nem azok kapják, akiknek igazán szükségük lenne rá.

A Magyar Turisztikai Ügynökség magyarázata alapján azért nem adtak a fővárosnak a támogatásból, mert arra számítottak, hogy Budapesten fog a leggyorsabban helyreállni a turizmus. A főpolgármester szerint ebben tévedtek, hiszen éppen az itteniek tartják a lelket a vidéki turizmusban.

Mint mondta: a Fővárosi Közgyűlés hiába döntött Budapest turizmustámogató programjának elfogadásáról, kormányzati segítség nélkül ez a fontos ágazat nem tud talpra állni. Szerinte ezzel a programmal is „a szokásos kör” járt megint jól: a miniszterelnök barátai és üzletfelei, „no meg a méltatlanul elhanyagolt Felcsút”. Úgy fogalmazott:

A kormányzat a bajban újra a szerencsések mellé áll, és azokat hagyja az út szélén, akiknek igazán szüksége lenne a segítségre. (...) Ha az állam folytatja kicsinyes bosszúját Budapest ellen, a következmények beláthatatlanok lesznek.