Tényleges életfogytiglan várhat a hidegvérű magyar bérgyilkosra, hamarosan a bíróság elé áll

2020.10.12. 23:43

Akár tényleges életfogytiglani fegyházbüntetést is kaphat Magyarországon a szerb–magyar kettős állampolgárságú férfi, Dér Csaba. A 39 éves hidegvérű bérgyilkost fél Európán keresztül üldözték, mielőtt sikerült volna kézre keríteni. 

Dér Csaba ellen 2019 januárjában adtak ki nemzetközi körözést, miután Belgrádban agyonlőtte a helyi maffia alvezérét. Közben kiderült, hogy egy magyar gyilkosság is a nevéhez fűződik: 2018 szeptemberében Budapesten, a XV. Kerületi kiserdőnél ő végzett V. László egykori építési vállalkozóval, aminek a hátterében kábítószer-terjesztési összetűzések állhattak.

Dér Csabának a magyar hatóságok előtt kell felelnie. a tetteiért, a Magyar Nemzet írja, hogy a nyomozás már befejeződött és a Fővárosi Főügyészség vádat is emelt. Mindez azt jelenti, hogy a magyar törvényeknek megfelelően akár életfogytig tartó fegyházbüntetésre is számíthat. Ha Szerbiában állna bíróság elé, ez az idő az ottani törvényeknek megfelelően csak 40 év lenne.

A lap szerint a BRFK hamarosan átadja a nyomozati iratokat a bíróságnak, ami egy budapesti és egy amszterdami bérgyilkosság végrehajtását foglalja magában. 

Dér Csabát további tizenkét, zömmel az unióban elkövetett gyilkosság miatt vizsgálják, mivel a kivitelezés módja erősen hajaz az ő módszerére. 

Kapcsolódó

Magyarországnak adják ki a csehek a csantavéri bérgyilkost

Szerbia is kérte a kiadatását. Dér Csaba több embert ölhetett meg hidegvérrel.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport