Gyurcsány szerint már nincsenek határok az ellenzéki pártok között

2020.10.12. 12:03

Kutya nehéz lesz. Valójában csak egy dolgot tudtunk meg tegnap a borsodi időközi választásokon. Azt, hogy kutya nehéz lesz 2022-ben. Az alapképlet nem fog megváltozni. Becstelen ellenfelet kell legyőzni, melyben az orbáni önkény minden fegyverét mozgósítja ellenünk

– így reagált a szerencsi ellenzéki kudarcra Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíció elnöke a Facebook-oldalán. A volt miniszterelnök hozzátette, hogy szerinte egyedül „egy az egy ellen” van esélye az ellenzéknek leváltani a kormányt.

A DK elnöke kifejezetten bizakodó a Szerencsen megmutatkozott ellenzéki együttműködés tapasztalatai alapján az ellenzéki összefogás jövőjéről:

Van egy mozzanat, amit kívülről nem sokan láthattak. Az ellenzéki pártok vezetői, aktivistái között ez a mostani küzdelem soha nem látott politikai, szervezési, emberi bizalmat teremtett. Valójában elmosódtak a határok az ellenzéki pártok között. Nem volt érdekes, hogy honnan jött a jelölt, hogy honnan jöttek az aktivisták. Egyesültek a küzdelemben.