Szabina
-2 °C
15 °C

Sűrű napja volt Koncz Zsófiának

2020.10.13. 20:58

A személyes jelenlétnek tulajdonította választási győzelmét Koncz Zsófia frissen megválasztott fideszes országgyűlési képviselő az M1 Aktuális csatornán, és annak, hogy az általa felkeresett 42 borsodi településen a helyi sajátosságokhoz igazodó pozitív üzenetet fogalmazott meg a kampányában. Szerinte ezzel szemben  Biró László, az összellenzék jelölte igyekezett országos jelentőséget tulajdonítani a választásnak, a Fidesz-KDNP parlamenti kétharmadának lebontására irányuló üzenetére ugyanakkor nem voltak nyitottak a választók. 

Beszélt arról is, hogy édesapja örökségét, emberközeli hozzáállását kívánja folytatni országgyűlési képviselőként. Tervei szerint a következő mintegy másfél évben a munkahely-teremtés, az infrastruktúra-fejlesztés és a környezetvédelem ügyeit segítve kíván dolgozni a parlamentben. Példaként említette, hogy szeretné elérni egy új szigetelőanyag-gyár elindulását, valamint 2023-ra a 37-es főút Szerencsig történő kibővítését. Emellett célként jelölte meg új hulladékudvarok, valamint egy újrahasznosítási központ létrehozását is.

Közölte azt is, hogy vasárnapi megválasztása óta már több településvezetővel is egyeztetett a Magyar falu program részleteiről, továbbá egy kerékpárút-fejlesztésről szóló online fórumon is részt vett

.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6-os számú választókerületében vasárnap azért tartottak időközi parlamenti választást, mert júliusban motorbalesetben elhunyt a térség 2018-ban megválasztott képviselője, Koncz Ferenc (Fidesz).