Polgármestert és képviselőket választanak vasárnap négy Veszprém megyei településen

2020.10.13. 11:10

Időközi önkormányzati választás lesz vasárnap Balatonszepezden, Balatonfűzfőn, Megyeren és Szigligeten. Mind a négy Veszprém megyei településen azért választanak polgármestert és képviselőket, mert a képviselő-testületük a feloszlásáról döntött.

Balatonszepezd jegyzője, Rozgonyi Viktória kedden az MTI-nek elmondta: a polgármesteri tisztségért négy független jelölt indul: Biró Imre, Bocskov Petrov Jordán, Selmi Gábor és Szász Péter. A négy képviselői helyre 13-an pályáznak. A választói névjegyékben 400-an szerepelnek.

Balatonfűzfőn három független jelölt szeretné elnyerni a polgármesteri posztot: Bárdi-Farkas János, Gál Andrea és Szanyi Szilvia. A hat képviselői helyért 16-an indulnak – tájékoztatott Soltész Attila, a település jegyzője. A városban 3789 választásra jogosult szavazó van.

Megyeren 29 választó dönthet a polgármesteri poszt és a két képviselői hely betöltéséről.

A falu polgármesteri tisztéért a független Komendánt Irén indul. A két képviselői helyre két független jelölt pályázik – mondta Bencze Gyöngyi, a település jegyzője.   

Szigligeten kilenc független jelölt pályázik a polgármesteri tisztségre: Balassa Dániel, Páhy László, Pálfi Szabolcs, Ulbert István, Baj József, Mészáros Géza, Idrányi Péter, Zsezserán Jánosné és Kaszás Lajos Attiláné Kovács Edit. A négy képviselői mandátumért 23 jelölt indul – tájékoztatott a község jegyzője. Lutár Mária közölte azt is: a választói névjegyzékben 832-en szerepelnek.

A  négy településen a választásra jogosultak reggel hat órától este hétig szavazhatnak majd.  • Hírek
  • Bankszámla