Vasvillával kergette a feleségét

2020.10.14. 08:16

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki hónapokon át fenyegette, bántalmazta feleségét, de a zaklatásokból saját testvére sem maradt ki. Az asszony azonban rosszabbul járt: pár napja vasvillával kergette meg, majd verte el a férj.

Legutóbb október tizedikén esett feleségének az agresszív élettárs:

ököllel ütötte az asszonyt, majd egy vasvillával megkergette, végezetül pedig a vasvilla nyelével elverte. 

Ezen túlmenően a megelőző két hónapban a gyanúsított a közeli tanyán lakó testvérét is naponta zaklatta, többször megfenyegette, hogy megöli, és rágyújtja a házát.

A gyanúsítás szerint a férfi a 2020. október tizedikei őrizetbe vételének hajnalán az egyik szomszédos tanyáról ellopott egy 15 ezer forint értékű kerékpárt is. A férfival szemben könnyű testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette, zaklatás vétsége, valamint lopás vétsége miatt indult büntető eljárás. 

Indítványozták a letartóztatását

A járási ügyészség az eljárás meghiúsításának, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését, tekintettel arra is, hogy a férfi többszörösen büntetett előéletű, azon túl is különös és többszörös visszaesőnek minősül.

A Szegedi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a kényszerintézkedést. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.