Túl sok a fertőzött a mohácsi kórházban, bezárták a belgyógyászatot

2020.10.15. 17:06

„Két orvos, hét beteg, valamint 15 ápoló és egyéb munkakörben alkalmazott dolgozó koronavírus-tesztje lett pozitív a Mohácsi Kórház belgyógyászati osztályán” – közölte Mohács polgármestere, Pávkovics Gábor Facebookon, miután információt kért az intézmény főigazgatójától, Csizmadia Csabától azzal kapcsolatban, hogy mi történik a kórházban.

Közölte továbbá, hogy az előírt eljárásrendet követve a betegek a területileg kijelölt ellátó centrumokba kerültek, a kontaktnak minősített dolgozók karanténban vannak. Az osztály valamennyi dolgozóját és betegét tesztelték, az első tesztek eredménye mindenkinél negatív lett.

Azokat, akiknek a belgyógyászatra kellene menniük, átmenetileg Komlóra vagy Pécsre irányítják, a Komlói Egészségcentrumba (belgyógyászat), valamint a Pécsi Tudományegyetemre (gasztroenterológia) Amint megérkeznek a következő tesztek negatív eredményei, a záró fertőtlenítések után, újra megnyitják a belgyógyászatot. 

A többi ellátási területen továbbra is zavartalanul folyik a biztonságos betegellátás a polgármester szerint.   • Tippek
  • Hírek