Közel 700-an pályáztak a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogramra

2020.10.16. 14:01

Évről évre egyre népszerűbb a Magyar Közigazgatási Ösztöndíjprogram. A 2021-es évfolyamra 690 fő jelentkezett, így közel tizenkétszeres a túljelentkezés – áll a Miniszterelnökség MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében.

Az ösztöndíjprogram célja az, hogy lehetővé tegye tehetséges fiatalok számára, hogy hazai és külföldi terepen is szerezhessenek közigazgatási szakmai tapasztalatot

– jelezték. Tájékoztatásuk szerint tavaly 412 pályázat érkezett, a jelentkezők emelkedő száma pedig szerintük azt bizonyítja, hogy egyre több fiatal szeretné kipróbálni magát a közszférában. Az új évfolyam 2021. február 1-jén 60 ösztöndíjassal indul, akiknek szakmai fejlődését és beilleszkedését mentor és heti rendszerességű képzések is segítik.

A jelentkezők átlagéletkora az idén 26 év. A közgazdászok, bölcsészek és jogászok mellett ez évben például keleti nyelv szakos tanár is megtalálható a pályázók között. A Miniszterelnökség közleménye szerint ez is jelzi, hogy a fiatalok egyre szélesebb köre lát lehetőséget az ösztöndíjban.