Koronavírus adatok

2021. dec. 01.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
3 °C
8 °C

Megtámadták a borsodi választás eredményét

2020.10.20. 13:37

Székely Sándor független országgyűlési képviselő az MTI-hez eljuttatott és a közösségi médiára is feltöltött nyilatkozatában

Örömmel nyugtázza, hogy a borsodi időközi országgyűlési választás eredményét megtámadta Tóth Ádám független képviselőjelölt.

Választási plakátot a borsodi időközi választások idején
Választási plakátot a borsodi időközi választások idején
Fotó: Czerkl Gábor / Index

Szavai szerint a kifogás és egyben fellebbezés lényege, hogy a nyilvánosan is elérhető információk szerint egyelőre ismeretlen tettesek a BTK 350. §-a szerinti „választás, népszavazás és európai polgári kezdeményezés rendje elleni bűncselekmények” gyanúját hordozó tevékenységeket végeztek, ezáltal a választás eredményét olyan szavazatok is meghatározhatták, éspedig vélhetően tömegesen, amelyek ellenszolgáltatás nyomán vagy kényszer alatt születtek.

Mint ismeretes, a fideszes Koncz Zsófia nyerte meg a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. számú választókerületben tartott időközi országgyűlési választást október közepén. Szanyi Tibor pártja, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) által támogatott Tóth Ádám független jelölt szavazatok 2,23 százalékát szerezte meg.