Gyurcsány Ferenc: Életem legnagyobb politikai élménye a DK

2020.10.22. 12:29

„Történelmet csináltok. Legyetek büszkék rá. Én végtelenül büszke vagyok rátok” – így ünnepli Gyurcsány Ferenc, hogy a Demokratikus Koalíció kilencéves lett. A volt miniszterelnök Facebook-oldalán posztolt, és elmondja: a politika nem csak álom, és élete legnagyobb politikai élménye a DK. 

Soha nem volt kétségem, hogy jól képviseljük hazánkat. Sokszor volt kétségem, hogy vajon vonz-e elég támogatót az, amit mi gondolunk. Mára kétségeim csökkentek. A Demokratikus Koalíció mára a magyar ellenzék legnagyobb pártja. Ezt soha senki nem gondolta volna korábban rólunk. De megcsináltátok

– így a DK elnöke, majd tovább hálálkodik a pártnak. Mint írja, a legnehezebb egy erős, egymásra is vigyázó csapatot csinálni, figyelni az ambíciókra, szolgálni és vezetni egyszerre a csapatot, minden vitát komolyan venni, és azokat nem erővel megoldani. „A politikai része könnyebb” – folytatja. 

Ne menj cikcakkban. Tarts ki stratégiád mellett. Merj álmodni, tudj tervezni, cselekedni. A politika nem csak álom. Iszonyatos munka, napi üzem, szervezett viszonyok, napi-, heti- és havirend. Technológia, hivatal a háttérben, lassan felépített, kitűnő, sokszor láthatatlan segítőtársak. Egyik-másikuk fontosabb, mint egynémely politikus. Vigyázni kell rájuk. Ilyen pártot csináltunk

– fogalmaz, hozzátéve, hogy persze vannak gondok is, de ez így természetes. Pár gondolattal később néhány kérdést is feltesz köszönetnyilvánításában: 

„Hogy hiszünk egy európai Magyarországban? Ezt tudják rólunk. Igazunk van? Szerintünk igen”

– véli Gyurcsány Ferenc, hozzátéve, hogy megítélése szerint Magyarország jövőjét nem egyik vagy másik párt fogja eldönteni, hanem a történelemmel találkozó nép.

Szerintem mi látjuk a találkozás pillanatát. És azért dolgozunk, hogy a randevú minél előbb megtörténjen. Életem legnagyobb politikai élménye a most kilencéves Demokratikus Koalíció. Köszönöm nektek. 

Soha nem volt kétségem, hogy jól képviseljük hazánkat. Sokszor volt kétségem, hogy vajon vonz-e elég támogatót az, amit...

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2020. október 22., csütörtök