Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-8 °C
-1 °C

Marad a ködös, nyirkos idő, aztán jönnek a mínuszok

2020.11.01. 15:52

Északnyugat felől mindenütt megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, többfelé elered az eső. Hétfőn hajnalra már szűnik, gyengül a csapadék. Éjszaka az északi völgyekben, illetve a délnyugati határvidéken párássá válik a levegő, foltokban köd is képződhet.

Hétfőn kisebb-nagyobb szakadozások, illetve rövidebb napos időszakok inkább csak az ország délnyugati felében lehetnek. Északkeleten borult, párás marad az idő. Számottevő csapadék hétfőn napközben már nem valószínű, legfeljebb szemerkélő eső vagy szitálás fordulhat elő. A délies szél többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 12 fok között alakul, északnyugaton lesz a legenyhébb az idő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 13 és 18 fok között várható. A tartósan borult részeken ennél pár fokkal hűvösebb idő valószínű.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzése szerint a hét hátralévő részében jellemzően felhős, kevésbé napsütéses idő várható. A hét elején még lehetnek 20 Celsius-fok közeli maximumok, de aztán fokozatosan hűl a levegő. Hajnalonként helyenként már mínuszok is lesznek.

Kedd reggel és este napközben helyenként párásságra, ködre is készülni kell, főleg az északi, északkeleti országrészben. Néhol előfordulhat szitálás, gyenge eső. A minimum-hőmérséklet 5–12, a maximum-hőmérséklet többnyire 15–20 fok között valószínű. A tartósabban felhős, párás északkeleti vidékeken ennél hidegebb lesz.

Szerdán is várható pára, köd. Több helyen fordulhat elő eső, zápor, a borult, ködös részeken szitálás. A Dunántúlon, késő délutántól az északkeleti országrészben is megélénkül, helyenként megerősödik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 4–11 fok, a legmagasabb 11–16 fok között várható.

Csütörtökön szórványosan előfordul kisebb eső, zápor. A szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A minimum-hőmérséklet 3–10 fok, a maximum-hőmérséklet 8–13 fok között valószínű.

Péntek reggel és estétől többfelé lehetnek pára- és ködfoltok. Csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban általában mínusz 1 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet. A fagyzugos helyeken akár mínusz 4 fokig is hűlhet a levegő. A nappali maximumok 7–12 fok között alakulnak.

Szombat délelőtt, majd estétől több helyen várható párásság, köd. Legfeljebb szitálás fordul elő néhol. A minimum-hőmérséklet mínusz 3 és plusz 4 fok, a maximum-hőmérséklet 8–14 fok között alakul.

Vasárnap is többfelé lesz pára, köd. Helyenként szitálás is várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 6, a legmagasabb hőmérséklet 7–13 fok között alakul.  • Vennék
  • Hírek