Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-8 °C
-1 °C

Sneider Tamás elmondta, hogy vezette meg a Jobbik

2020.11.05. 12:38
A Jobbik korábbi elnöke a Magyar Nemzetnek és az Úgytudjuk.hu portálnak is nyilatkozott.

Sneider Tamás a Magyar Nemzetnek azt mondta:

Bebizonyosodott, hogy Jakab Péter és a Jobbik vezetése felelős azért a példátlan fiaskóért, amely az elmúlt harminc évben egyetlen más párttal sem történt meg: nem jelenhettek meg jelölőszervezetként a tiszaújvárosi időközi országgyűlési választás szavazólapján a saját képviselőjük neve mellett.

Az egykori pártelnök szerint a Jobbik a mai napig nem ismerte be, hogy hibázott, ehelyett inkább „diktatúrázásba” kezdtek. Jakab Péter nemcsak a kormányt vádolta meg, hanem a bíróságot is elfogultnak tüntette fel.

Kapcsolódó

A borsodi időközi lehet az utolsó szög a Jobbik koporsójában

A borsodi időközi választás nemcsak arról szól, hogy kell-e a Jobbik a választóknak, hanem arról is: kell-e a Jobbik az ellenzéknek.

Októberben a borsodi időközi választásokon a Jobbik logója azért nem lehetett ott a szavazólapon a jelöltjük, Bíró László mellett, mert a párt nem tudta határidőre bejegyeztetni a Jakab Péter nevével fémjelzett új, az év elején megválasztott elnökséget a Fővárosi Törvényszéken.

Sneider Tamás az Úgytudjuk.hu internetes hírportálnak elmondta, hogy a Jobbiktól – ahonnan nem sokkal korábban eltávolították – nyáron megkeresték. A pártban ugyanis rájöttek, hogy fel tudják gyorsítani a bejegyzés folyamatát, ha a korábbi elnökségi tagokkal aláíratnak egy dokumentumot, amely szerint lemondanak vétójogukról az új elnökség bejegyzésénél.

Ezzel gyakorlatilag heteket nyertek volna, mert a bírósági eljárás során a Jobbik új, megválasztott elnökségének a közhiteles nyilvántartásba vétele ellen fellebbezéssel élhet a régi elnökség harminc napig, és emiatt nem emelkedik jogerőre a bejegyzés. Sneider szerint az általa meg nem nevezett jobbikos küldött rábólintott a kérésre, de azt mondta, egyeztetnie kell a párt elnökségével is. Végül a vezetőség úgy döntött, „nem olyan fontos, hogy szerepeljen Bíró neve mellett a logójuk”.  • Vennék
  • Hírek