SZFE: nem kapták meg a hallgatók az az ösztöndíjat és a szociális támogatásokat

2020.11.05. 15:28

Már október közepén, de legkésőbb október végén meg kellett volna érkeznie a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) érintett hallgatóinak számlájára a szociális támogatás és az ösztöndíj összegeinek – értesült a hvg.hu a hallgatóktól –, de az utalást megindító dokumentum Szarka Gábor aláírására vár.

A hallgatói ösztöndíjra tanulmányi eredmény alapján lehet jogosult egy hallgató, a szociális támogatást viszont  rászorultsági alapon ítélik meg : a támogatási kérelem elbírálásakor figyelembe veszik többek között a lakhatási körülményeket, a lakhely távolságát az egyetemtől, a hallgatóval egy háztartásban élők jövedelmét, az egészségügyi állapotot.

Vagyis azoktól vonják meg a támogatást, akiknek a legnagyobb szükségük van rá

– nyilatkozta Szurdi Panni, az egyetem hallgatója a portálnak.

A két támogatás összege szeptemberre és októberre egyes hallgatóknál akár a 70-80 ezer forintot is elérheti. Nagyjából minden ötödik hallgató jogosult valamilyen támogatásra.

Szarka Gábor utasítására a filmes tanszék egyik külső műtermét is bezárták a Róna utcában, ahol az operatőr, rendező, vágó, látványtervező és más film szakos hallgatóknak tartottak órákat.

Kapcsolódó

Hiába függesztették fel az oktatást az SZFE-n, Janisch Attila folytatja

A filmrendező válaszolt Rátóti Zoltánnak, aki a fenntartó kuratórium nevében beszüntette a tanítást az intézményben.