Egy év hat hónap felfüggesztett fogház a tanárát bántalmazó diáknak

2020.11.10. 14:39

Egy év hat hónap, három év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Járásbíróság azt a diákot, aki tavaly májusban megrúgott egy tanárt az egyik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei iskolában.

Resán Dalma, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője MTI-hez eljuttatott keddi közleményében azt írta: a bűncselekmény elkövetésekor 15 éves vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés bűntettében találta bűnösnek a bíróság, ugyanakkor felmentette a csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vád alól.

A beszámoló szerint a vádlott 2019. május 28-án az iskolában veszekedni kezdett két osztálytársával, majd trágár szavakat kiabálva dulakodtak, lökdösték egymást az épület folyosóján. Annak ellenére, hogy több tanár és diáktársuk is rájuk szólt, futni kezdtek a folyosón, majd a két fiút üldöző vádlott az egyik tanárnő mögé érve nagy lendülettel megrúgta őt. Ennek következtében mindketten a földre estek, ahonnan azonban a tanár elszenvedett súlyos sérülése miatt már nem tudott felállni.

A sajtószóvivő azt közölte, hogy a garázdaság vádja alól azért mentették fel a vádlottat, mert a megrúgott tanár a tárgyaláson úgy nyilatkozott, hogy az iskolában gyakori a folyosói dulakodás és ezért nem érezték annyira súlyosnak ezt az esetet.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért és a garázdaság bűntettében való bűnösség megállapításáért, a vádlott és védője, valamint törvényes képviselője pedig felmentésért nyújtott be fellebbezést.

A büntetőper a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport