Harminckilenc óvodás van karanténban Pécsen

2020.11.13. 17:30

November 18-ig meghosszabbította a rendkívüli szünetet az Oktatási Hivatal a Városközponti Óvoda Belvárosi Tagóvodájának három csoportjában – közölte az önkormányzat nyomán a bama.hu.  Információik szerint két, már gyógyultnak nyilvánított munkatárs újra rosszul lett, így az intézményben dolgozók létszáma újra annyira csökkent, hogy csak három csoportban tudják ellátni a gyermekeket.

ovi
Fotó: GoogleMaps

Az óvodaépület felső szintjén lévő három csoportot tehát továbbra sem lehet megnyitni. Mint írják, az intézményben még október közepén ütötte fel a fejét a koronavírus, a hó végére összesen 15 munkatárs tesztje lett pozitív, és egy hete az épület alsó szintjén három csoporttal újranyitott az óvoda. Itt jövő héten az ellátást kérő 65 gyermek ellátását továbbra is biztosítani tudják.

Továbbá a Keleti Városrészi Óvoda Majorossy utcai Tagóvodájának egyik dolgozója csütörtökön kapta meg koronavírus tesztjének pozitív eredményét, ennek nyomán az óvoda 11 munkatársa, valamint 3 gyermekcsoportból összesen 39 gyerek került hatósági megfigyelés alá. Az Oktatási Hivatal

az óvodában november 21-ig rendkívüli szünetet rendelt el.