Rogán Antal osztja a lapokat, ki üzemeltethet kaszinót a fővárosban

2020.11.13. 18:16
Több mint 32 milliárd forint a tét.

Nem vesztegeti az időt az Orbán-kormány, ha kaszinókról van szó. Júniusban írták úgy át a koncessziós törvényt, valamint a szerencsejáték szervezéséről szóló törvényt, hogy

kiemelt nemzetgazdasági érdek

lehet, ki üzemeltetheti Magyarországon a kaszinókat. Az mfor.hu ezután meg is találta a legújabb Magyar Közlönyben a kormányrendeletet, amely az öt budapesti, valamint két kelet-magyarországi kaszinó üzemeltetésére a jövőben kiírandó ajánlattételi eljárást vagy koncessziós pályázatot minősítette kiemelt nemzetgazdasági érdekké.

  • Júniusban úgy módosították a koncesszióról, illetve a szerencsejátékról szóló törvényt, hogy nemzetgazdasági érdek lehet, hogy ki üzemeltet az ország területén kaszinót.
  • Ezután úgy módosították a szabályozást, hogy az eddigi öt helyett már hét kaszinót is üzemeltethet egy tulajdonos.
  • Akinek a személyéről az új eljárásrend szerint maga Rogán Antal dönthet.

A portál szerint akár egy kézbe kerülhet a két kelet-magyarországi és az öt fővárosi koncesszió, arról pedig a budapesti kaszinókat 2024-ig üzemeltető LVC Diamond Játékkaszinó Üzemeltető Kft. 2019-es beszámolója árulkodik, mi a tét: tavaly 32,8 milliárd forint lett a nettó árbevétel és 11,7 milliárd forint a profit.

Kapcsolódó

Új állami hivatalt kap Rogán Antal

A kaszinók és a trafikok kapcsán megismert koncessziókhoz kapcsolódó iroda felállításáról döntött a kormány, amelynek élére a miniszterelnök kabinetfőnöke kerül.