Koronavírus adatok

2022. jan. 21.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-8 °C
-1 °C

Letartóztatták a férfit, aki az 1-es villamoson késelt, mert szóltak neki, hogy viselje megfelelően a maszkot

2020.11.14. 17:03

A Fővárosi Főügyészség indítványa alapján letartóztatták a férfit, aki azzal gyanúsítható, hogy nyakon szúrt egy idős utast a villamoson, mert az rászólt, hordja megfelelően a maszkot – tájékoztatta a Fővárosi Főügyészség szombati közleményében az MTI-t.

A főügyészség közölte: a megalapozott gyanú szerint egy 40 éves férfi november 12-én a kora reggeli órákban a IX. kerületben, a Könyves Kálmán körúton közlekedő 1-es villamoson utazott úgy, hogy a rajta levő maszk nem takarta az orrát.

Ekkor történt, hogy egy időskorú utas felszólította, hogy hordja megfelelően a maszkot. A férfi ezen felháborodott, és bántalmazni kezdte a rászóló utast. Amikor a sértett segítséget kért a jármű vezetőjétől, a gyanúsított elővett egy kést, azzal fenyegette utastársát, hogy megöli, majd nyakon is szúrta. Ezután leszállt a villamosról, és elhagyta a helyszínt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei néhány órán belül azonosították és elfogták a támadót, majd őrizetbe vették.

A közlemény szerint a sértett csak könnyebb sérüléseket szenvedett, de csak a véletlennek köszönhető, hogy nem következett be súlyosabb, halálos sérülés. Ezért megállapíthatják azt is, hogy ez tulajdonképpen emberölési kísérlet. 

A Fővárosi Főügyészség indítványozta a férfi letartóztatását, mert álláspontja szerint fennáll a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének, valamint a bűnismétlésnek a veszélye. A nyomozási bíró a kényszerintézkedést az indítvány indokaival egyetértve egy hónapra elrendelte.

A végzés nem végleges, ellene a gyanúsított és védője fellebbeztek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport