Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Virgil
-1 °C
5 °C

Szijjártó Péter: Megálljt kell parancsolni a keresztényekkel szembeni agressziónak

2020.11.16. 16:13

A keresztényekkel szembeni agressziónak megálljt kell parancsolni Európában és az egész világon – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalára feltöltött videójában.

Szijjártó Péter a Nemzetközi Vallásszabadság Szövetség miniszteri online konferenciáján azt mondta, a kereszténység közösségépítő erejére most nagyobb szükség van, mint valaha.

Sajnos a kereszténység még mindig a legüldözöttebb vallás a világon, és ezt nem szabad elfelejteni még ebben a nehéz, kihívásokkal teli időszakban sem 

– írja az MTI Szijjártó Péter videójára hivatkozva. A külügyminiszter felhívta a figyelmet arra, hogy a legfrissebb hivatalos statisztikák szerint 260 millió keresztényt üldöznek világszerte, és 3000 keresztényt öltek meg idén. Ez azt jelenti a miniszter szerint, hogy naponta nyolc kereszténnyel végeznek, és 9500 támadást intéztek keresztény templomok, épületek ellen.

Ez nem egy távoli jelenség, Európában is jelen van. Gondoljunk a franciaországi keresztények elleni támadásokra, a bécsi merényletre, vagy a II. János Pál pápa lengyelországi szobrainak megrongálására

– fogalmazott Szijjártó Péter, aki kifejezte a lengyel kormány és a lengyel katolikus egyház melletti szolidaritását, megjegyezve, hogy a keresztény közösségekkel szembeni támadásokat meg kell szüntetni. Közös felelősségnek nevezte „a szélsőséges antikeresztény mozgalmak” visszaszorítását. Másik nagy kihívásként a koronavírus-járvány miatti korlátozó intézkedéseket említette, hangsúlyozva, hogy gondoskodni kell arról, hogy a korlátozások ne akadályozzák a keresztény közösségek vallásgyakorláshoz fűződő jogát.

Karanténnapló - 14. nap

Karanténnapló - 14. nap A Nemzetközi Vallásszabadság Szövetség miniszteri konferenciája. A világjárvány miatt ez is virtuálisan, de legalább be tudtam jelentkezni én is. A keresztényekkel szembeni agressziónak megálljt kell parancsolni Európában és az egész világon!

Közzétette: Szijjártó Péter – 2020. november 16., hétfő