Több dolgozó is karanténban van, hazaküldték a kismamákat a veszprémi kórházból

2020.11.18. 19:24

A veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház szülészeti és nőgyógyászati osztályának főorvosa még múlt hét pénteken videoüzenetben közölte, hogy csak a sürgős eseteket látják el, illetve csak a terhesgondozási protokollban megjelölt vizsgálatokat tudják elvégezni. 

A veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház
A veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház
Fotó: Google Street View

A vírus sajnos nem válogat, így az osztályunkon is több dolgozó került karanténba, úgyhogy sajnos a kapacitásainkat így kénytelenek voltunk egy kicsit átrendezni

– fogalmazott Szigeti Zsanett. Ez azt jelenti, hogy az ultrahangos vizsgálatokat csak a 12., a 18. és a 20. hét között, valamint a 32. héten végzik el. Érthető módon tehát kétségbeesve várják a fejleményeket a  Veszprém környéki kismamák.

Egyikük az RTL Klub Híradónakazt mondta, hogy múlt héten ultrahangra ment a kórházba, és azt közölték vele, hogy nem mehet fel az osztályra, mert ott nem csinálnak vizsgálatokat. Valaki más arról beszélt, hogy nagyon fél a szülésig hátralevő négy héttől.

Azt se tudjuk, hogy hogyan fekszik a baba, azt se tudjuk, hogy a méhlepény normális-e, a súlya normális-e.

Bár az RTL Klub kereste a kórház főigazgatóját, hogy mi a véleménye a kialakult helyzetről, ő csak annyit mondott, hogy nem nyilatkozhat.