Szlávik: A kormány többféle oltóanyagot szerez be

2020.11.21. 16:56

Fontos, hogy mindenki betartsa a járvány elleni védekezésért hozott intézkedéseket, de az idősekre és a krónikus betegségekben szenvedőkre különösen vonatkoznak az előírások. Ők a jelenlegi helyzetben inkább ne fogadjanak látogatókat – javasolta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa, Szlávik János.

Véleménye szerint csak a szabályok betartásával lehet megakadályozni, hogy még több koronavírus-fertőzött legyen, és még többen haljanak meg a fertőzésben.

Naponta négy-öt ezer az új fertőzöttek száma, és egyre többen halnak meg a betegségben. A kórházban fekvők jó része idős, krónikus beteg, akik közül sokan intenzív osztályra kerülnek – nyilatkozta a főorvos a közmédiának.

A vírus elleni vakcinákkal kapcsolatban azt mondta, hogy óriási a fejlődés, ugyanis

már 4-5 oltóanyagot törzskönyveztek a világon.

A kormány úgy döntött, hogy többféle oltóanyagot szerez be, de csak azt alkalmazza majd, amelyik biztonságos, és semmilyen veszélyt nem jelent az emberekre.

Szlávik János

két amerikai vakcináról is beszélt, amelyeknek a hatékonysága 90 százalék feletti.

Ez esetben a lakosság 50-60 százalékának beoltásával megfelelő védettséget lehetne elérni – tudatta. Kitért arra is, hogy a járvány első hullámában aránylag kevés beteg volt, és kevesen haltak meg, valószínűleg ez biztatta a vírustagadókat arra, hogy elbagatellizálják a járványt, és tagadják a vírus létezését. Reményei szerint egyre kevesebb olyan ember lesz Magyarországon, aki azt gondolja, hogy a koronavírus nem veszélyes.  • Hírek
  • Hitelkártya