Erik, Alexandra
EUR 382,31 Ft
USD 362,93 Ft
9 °C
23 °C

Elkezdődött a pedagógusok tesztelése, egy debreceni iskolában 9 tanár pozitív

2020.11.24. 21:19

Megkezdődött hétfőn az iskolai és óvodai, bölcsődei dolgozók ingyenes tesztelése országszerte. Azonban nem minden dolgozó vett részt a tesztelésen: a kisteleki óvodában például csak a dolgozók 57 százaléka teszteltette magát.

A település polgármestere az RTL Híradójának nyilatkozott, mint mondta, megdöbbentette, hogy az óvónők és a dajkák alig több mint fele akart tesztet. Végül az 54 dolgozóból 38-an mentek el a szűrésre, ketten pozitív tesztet produkáltak. Egy debreceni iskolában ennél nagyobb volt a baj: 9 pedagógusnak lett pozitív a koronavírustesztje, emiatt rendkívüli szünetet rendeltek el az iskolában. Müller Cecília országos tisztifőorvos a csatorna kérdésére elmondta: nem gondolják, hogy kötelezőnek kellene lennie a tesztelésnek, ajánlják és javasolják mindössze. 

A Pedagógusok Demokratikus Szervezete (PDSZ) szerint azért nem élnek sokan az ingyenes tesztelés lehetőségével, mert a pedagógusok csak akkor kapnak 100 százalékos táppénzt, ha bizonyítható, hogy a munkahelyükön fertőződtek meg – ennek hiányában csak 60 százalék jár. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek