Bencsik János: A közös lista a biztos bukás receptje

2020.12.01. 11:58

Keményen nekiment a közös ellenzéki lista tervének Bencsik János független országgyűlési képviselő. A Jobbikból idén távozó politikus Facebook-bejegyzésében azt írta:

Mostanra eldőlni látszik, hogy 2022-ben nem lehet majd különböző programokra, ideákra és ezt megtestesítő pártokra szavazni ellenzéki oldalon.

Bencsik János szerint ma még beláthatatlanok, de borítékolhatók ennek a pusztító következményei. A képviselő úgy véli:

Magyarországon egy minden eddiginél kártékonyabb, antidemokratikusabb, polgárháborús hangulatú kétpártrendszer bontakozik ki, ahol mindkét tábor fanatikusan gyűlöli egymást, és a másik legyőzéséért bármire hajlandók. Még a saját elveik feladására is.

A közös lista a biztos bukás receptje Az, hogy a baloldali ellenzéki pártok régóta közös listát szeretnének, köztudott....

Publiée par Bencsik János sur Lundi 30 novembre 2020

A politikus szkeptikusan látja a közös kormányzás és a megújulás lehetőségét. Feltette a költői kérdést:

Hogyan lehet hitelesen győzelemről beszélni és az embereket harcba hívni olyan politikai szereplőkkel, akik tíz év alatt három kétharmadot hoztak össze a Fidesznek?

Bencsik szerint azért sem érdemes hinni a „közös lista, közös győzelem” szlogennek, mert éppen a Fidesz könnyítette meg ennek létrejöttét a számukra. A kormány pedig biztosan nem őket szeretné győzelemhez segíteni.

Ezért van égető szükség olyan politikai erőre, amely nemet mond a 2010 utáni és a 2010 előtti rezsimekre egyaránt. Hogy 2022-ben megadjuk a lehetőséget az ellenzéki választóknak egy Gyurcsány Ferencen és Orbán Viktoron túli alternatívára

 – zárta sorait a képviselő.