Garantáltan sírhatnékja támad, ha elolvassa a hétvégi időjárás-jelentést

2020.12.17. 16:23

Szinte semmi sem történik egy fekete-tengeri központtal rendelkező anticiklon miatt, a jellemző csapadékforma a szitálás lesz a következő napokban, a hőingás pedig minimális lesz, és fagyra is csak elvétve kell számítani – jelentette az Országos Meteorológiai Szolgálat. 

Arról is írnak, hogy télre emlékeztető idő csak a magashegységekben, Skandináviában és Oroszország nyugati részein van. Magyarország időjárására is az említett magasnyomás gyakorol hatást, így

folytatódik az eseménytelen, szürke idő.

Csütörtök éjszaka nagy területen romolhatnak a látási viszonyok, péntek napközben már inkább csak a Dunántúlon néhol, illetve a felhőbe burkolózó hegyvidéki tájakon számíthatunk sűrű ködre. Gyenge, illetve mérsékelt lesz a légmozgás, sok helyen szinte nem is mozdul majd a levegő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 2 és 7 fok között várható.

A hétvégén is borult, párás idő várható, lehűlésre, érdemi csapadékra nem kell számítani. Karácsonyig elmarad a „télies fordulat”.

Szombaton és vasárnap is többnyire borult, párás, néhol ködös idő várható. Szombaton szórványosan, vasárnap többfelé valószínű szitálás, esetleg gyenge eső. A minimumok mindkét nap 0 és plusz 4, a maximumok plusz 2 és 6 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán közzétett videóban Üveges Zoltán elmondta: karácsonyig nem várható „télies fordulat”. Karácsony második felében viszont már előfordulhat, hogy az eső mellett hó is hullik majd a hőmérséklet csökkenése mellett.

Egyes hóvastagsági előrejelzések szerint például Budapesten 25-ig, jövő péntekig nincs esélye hónak, utána viszont legalább „mutatóba” kialakulhat vékony hóréteg. Majd szilveszterhez közeledve több centis hórétegre is lehet számítani – tájékoztatott az MTI.