A gyógyszertárak ügyeleti rendben lesznek nyitva az ünnepek alatt

2020.12.21. 13:36

A karácsonyi ünnepek alatt az egészségügyi szolgáltatók, így a gyógyszertárak is ügyeleti rendben látnak el szolgálatot – adta hírül az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a honlapján.

Az intézet tájékoztat róla, hogy a december 24-én is nyitva tartó gyógyszertárak 

nem a szokásos szombati/pihenőnapi munkarendjük szerint, hanem általában 12 óráig tartanak nyitva. Emellett a december 25-én és 26-án kizárólag a 0–24 órás nyitvatartású, az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást.

Az év utolsó napján, december 31-én (csütörtökön) a szokásos hétköznapi nyitvatartásnak megfelelően, vagy rövidített nyitvatartás szerint, 14 óráig lesznek nyitva a gyógyszertárak, míg 

január 1-jén kizárólag a 0–24 órás nyitvatartású, az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást.

Arról is informál az OGYÉI, hogy a gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon

jelezni kell a legközelebbi folyamatosan nyitva tartó vagy ügyeleti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, valamint az ügyeleti, illetve a készenléti szolgálat kezdő és befejező időpontját.

Ezenfelül fel kell tüntetni a legközelebbi felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát.

Az ügyeleti vagy készenléti szolgálatot ellátó gyógyszertárakról az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet honlapján lehet pontos és hiteles információt kapni.