Január első hétvégéjén tesztelik újra a pedagógusokat

2020.12.24. 09:43

Online foglalhatnak időpontot az óvodai és iskolai dolgozók a január 2-re és 3-ra meghirdetett csoportos koronavírus-tesztelésre – olvasható a koronavirus.gov.hu oldalán.

Az önkéntes és ingyenes vizsgálatokat országszerte 99 mintavevő ponton végeztethetik el a pedagógusok, s más intézményi dolgozók a tanítás megkezdése előtt. Időpontot foglalni december 30-án szerdán 12:00 óráig lehet. Az Orbán-kormány arra kéri az érintetteket, hogy

a vírus terjedésének csökkentése és a várakozás elkerülése érdekében foglaljanak időpontot. Január 2-án, szombaton és 3-án, vasárnap reggel 7 és este 7 óra között a köznevelésben dolgozók kereshetik fel a megadott mintavevő pontokat.

A csoportos tesztelést ezúttal is a fővárosi és megyei kormányhivatalok szervezik. Országszerte összesen 99 helyszínen végzi a vizsgálatokat összesen 263 mintavevő csapat, amelyek a kormányhivatalok egészségügyi végzettségű munkatársaiból, orvos- és egészségtudományi képzésben tanuló egyetemi hallgatókból, valamint a tankerületi központok munkatársaiból állnak. Időpontot ide kattintva lehet foglalni.