Tizenkét részes sorozat készül a pozsonyi csatáról, megfilmesítik a honfoglalás korát is

2020.12.29. 08:23

Akkora sikert aratott a megfilmesített pozsonyi csata, hogy 2021-ben egy tizenkét részes sorozat követi. A gyártó, a Magyarságkutató Intézet tehát ugyanaz, a sorozat témája pedig ezúttal a honfoglalás kora lesz. 

Az emberi erőforrások minisztere karácsony előtt fogadta Horváth-Lugossy Gábort, a Magyarságkutató Intézet főigazgatóját. A találkozón összegezték az intézet eddigi tevékenységét, s természetesen a jövő évi tervekről is szó esett. Az erről szóló videóra a Telex bukkant. Kásler Miklós az új sorozatról elmondja,

a honfoglalás korát hasonló minőségben, biztosan nagy sikerrel fogják bemutatni.

Horváth-Lugossy Gábor a beszélgetésben köszönetet mondott a „professzor úrnak és a magyar kormánynak”, s kiderült az is, hogy az anyagi támogatás mellett konkrét szakmai útmutatást is kapott Kásler Miklóstól. 

Mint megírtuk, a Magyarságkutató Intézet által a 907-es pozsonyi csatáról megrendelt film, egészen pontosan annak trailere és a végfőcímdalában látható animációs betétek jelentős hullámokat vertek még azelőtt, hogy a teljes animációs filmet bemutatták volna. Nincs még egy ilyen jelentőségű csata a magyar történelemben, amiről ennyire keveset tudnánk.