Itthon még mindig gond, hogy nem hordanak maszkot az emberek

2021.01.12. 12:44

Szerbia meghosszabbította a járvány miatt elrendelt beutazási korlátozásokat, melyek értelmében csak 48 óránál nem régebbi negatív PCR-teszttel lehet belépni az országba, hacsak nem akar valaki 10 nap hatósági házi karantént – jelentette be Kiss Róbert rendőr alezredes az Operatív Törzs napi tájékoztatóján. A rendelkezés alól felmentést kapnak a nemzetközi teherforgalomban résztvevők, a rendőrségi, katonai konvojok, diplomáciai delegációk, továbbá azok a 12 éven aluliak, akik szülei negatív PCR-teszttel bírnak. Ugyancsak a kivételek közé tartoznak a határmenti ingázók, mezőgazdasági munkát végzők. 

A maszkviselési kötelezettség megszegése miatt tegnap 184 esetben intézkedtek a rendőrök, ezidáig összesen már 19 148 alkalommal – mondta Kiss Róbert, az ügyeleti központ helyettes vezetője az operatív törzs tájékoztatóján. Hozzáfűzte: mindezidáig hétszáz esetben kellett a rendőröknek intézkedést foganatosítani vendéglátóhelyek illetve üzletek bezárásával kapcsolatban, 196 esetben a tulajdonos felelőssége miatt, 504 alkalommal pedig a bent tartózkodó vendégek miatt.

A kijárási tilalmat illetve a közterületi viselkedés szabályait hétfőn 319 ember szegte meg, összességében, az elmúlt hónapok során 24 ezer alkalommal kellett emiatt lépniük a rendőröknek.