Németh Szilárd: Mindent megteszünk azért, hogy Fekete-Győr Andrásból tiszt lehessen

2021.01.14. 21:46 Módosítva: 2021.01.14. 21:48

Orbán Gáspár elvégezte a Sandhurst Royal Military Academy (RMAS) nevű brit katonai elitiskolát, a kilenc hónapos képzést két másik magyarral együtt 2019 szeptemberében kezdte a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjasaként. 2014/15-ben ennek a képzésnek a díja 93 673 font, mostani áron átszámítva 37,8 millió forint volt – írta meg az Index korábban.

„Lefordítom: adóforintokból fizették Orbán fiának drága taníttatását. Nem érdekel, hogy milyenek voltak Orbán Gáspár tanulmányi eredményei, hogy megfelelt-e a formai követelményeknek. Annak a lélektana érdekel, amikor egy politikus bűnök tucatjait elkövetve százmilliárdossá válik, de még a fia taníttatására sem ebből a rengeteg pénzből költ – hanem azt is velünk fizetteti ki” – így reagált közösségi oldalán a Momentum Mozgalom alapítója és elnöke a sajtóhírekre.

GÁSPÁR ÉS A BRIT KATONAI ELITKÉPZŐ: ORBÁN VIKTOR AZ UTOLSÓ ELLOPHATÓ ÖTFORINTOSÉRT IS KÉPES LENNE BŰNCSELEKMÉNYT...

Közzétette: Fekete-Győr András – 2021. január 14., csütörtök

Az ellenzéki politikus véleményét a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője Németh Szilárd nem hagyta szó nélkül.  Azt üzente Fekete-Győr Andrásnak a Facebookon, hogy „felajánlom Fekete-Győr Andrásnak, hogy sok-sok magyar fiatal nyomdokába lépve, vállalja ő is a haza fegyveres szolgálatát, tegye le a katonai esküt. Legyen a Magyar Honvédség hivatásos, szerződéses vagy önkéntes tartalékos katonája. Mi mindent megteszünk és biztosítunk ahhoz, hogy “a magyar hazának önfeláldozó, feltétlenül kötelességtudó, minden körülmények között egyenes, szerény életmódhoz szokott, jövendő hivatásáért rajongó, lova­gias gondolkodású, ízig-vérig magyar tiszt” lehessen belőle."

“Életem árán is megvédem!” Felajánlom Fekete-Győr Andrásnak, hogy sok-sok magyar fiatal nyomdokába lépve, vállalja ő is...

Közzétette: Németh Szilárd – 2021. január 14., csütörtök

Vélhetően az Orbán Gáspár kiképzéséről csütörtökön megjelent hírekre reagálva a Honvédelmi Minisztérium eljuttatott egy közleményt az MTI-hez, amiben azt írták, hogy 163 tiszt és 800 altiszt vett részt külföldi képzéseken az utóbbi évek során.