Timót, Xénia
3 °C
6 °C

Erdősítésre kapott 215 millió forint uniós támogatást Orbán Viktor veje

2021.01.14. 07:32

215 millió forintos, vissza nem térítendő támogatást nyert az Európai Unió vidékfejlesztési forrásaiból Tiborcz István – írta meg a 24.hu a kormányzati pályázati portál nyilvántartása alapján. Orbán Viktor veje ezúttal erődítésre kap pénzt, és a beruházáshoz még önrészt sem szükséges fizetnie.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy Tiborcz István hol és milyen erdőt fog telepíteni, azt viszont elárulta a 24.hu-nak, hogy az erdőtelepítés által egyfajta „zöldfolyosókat” hoznak létre, amivel hatékonyan támogatják a védett területeken kívül is a természetes vagy természetközeli élőhelyeket. Olyan területeket fognak erdősíteni, amelyek erősen erodáltak, és amelyek mezőgazdasági hasznosításra csak korlátozottan alkalmasak.

A 24.hu cikkéből kiderül az is, hogy Tiborcz István őstermelőként 300 hektáron folytat biogazdálkodást már több mint öt éve. A lap emlékeztet arra is, hogy Orbán Viktor veje korábban biogazdálkodásra történő áttérés miatt kapott vissza nem terítendő uniós pénzt. A jelenlegi nyilvántartás alapján eddig valamivel több mint 360 millió forint vissza nem térítendő agrártámogatást kapott az Európai Uniótól.