Alvó hajléktalanokat fosztott ki két fiú Zamárdiban

2021.01.19. 07:29

A Kaposvári Járási Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy 16 éves és egy 19 éves fiúval szemben, akik még nyáron két, utcán alvó férfitől vették el értékeiket.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott 2019 augusztusában gyerekkorú társával sétált Zamárdiban, amikor a hajnali órákban észrevették a sértettet, aki egy nyaraló előtti közterületen aludt. Az elkövetők a férfihoz léptek, átkutatták ruháit, majd elvették a sértett mobiltelefonját, ami nem ér többet húszezer forintnál. 

A férfi persze felébredt, miközben a fiatalok a ruháiban kutakodtak, és számonkérte a fiúkat, de ők elfutottak a helyszínről. A fiatalkorú vádlott a telefont menekülése során egy bokorba dobta, ahol azt a siófoki rendőrök megtalálták, és visszaadták a sértettnek.

Júliusban aztán megint lecsapott a csapat, ezúttal Siófokon voltak, amikor egy férfi segítséget kért tőlük, hogy az úttesten fekvő részeg férfit együtt húzzák fel a járdára.

A vádlottak látták, hogy az alvó férfi akkor sem tudna védekezni ellenük, ha akarna, ezért megegyeztek abban, hogy elveszik értékeit. Miközben próbálták a férfit a járdára húzni, a fiatalkorú terhelt kivette a magatehetetlen ember zsebéből annak pénztárcáját, majd társával együtt gyorsan távoztak.

Az elkövetők a tárcában lévő 4000 forintot megtartották, később a pénztárcát a benne lévő köziratokkal együtt egy szeméttárolóba dobták.

A vádlottak nem sokáig örülhettek zsákmányuknak, mivel a nyomozó hatóság még aznap elfogta őket.