Erik, Alexandra
EUR 385,14 Ft
USD 366,38 Ft
9 °C
23 °C

A nyelvoktatás megreformálását ígéri az Orbán-kormány

2021.01.25. 14:13

A magyar diákok külföldi nyelvi kurzusainak a támogatásával és a pedagógusok nyelvi kompetenciáinak a fejlesztésével akarja fellendíteni az Orbán-kormány 2021-ben a magyarországi iskolai nyelvoktatást  – derül ki a Magyar Nemzet cikkéből.

A cél az, hogy a tanárok jobbá, befogadhatóbbé és élvezetesebbé tegyék nyelvtanulást, ezenfelül egyre több fiatalnak kell biztosítani, hogy idegen nyelvű környezetben sajátíthassa el a nyelvtudást. 

Ennek jegyében a diákok külföldi nyelvtanfolyaminak a támogatását akkor indítják el, ha feloldhatják a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozásokat. A pedagógusok nyelvi kompetenciáinak a fejlesztésére 2021-től évi másfél milliárd forintot szánnak.

Ennek a része egy előkészítés alatt álló, nagyszabású továbbképző program, amivel a gyakorló nyelvtanároknak anyanyelvi területen biztosítanának szakmai fejlesztést. 

Kapcsolódó

Ha nem muszáj, nem tanul nyelvet a magyar

Meredeken zuhant tavaly a nyelvvizsgázók létszáma, és nem csupán a koronavírus miatt.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét