Leonóra, Inez
-4 °C
6 °C

Egy 150 milliós villában bujkál a cigarettacsempészeten ért MSZP-s politikus

2021.01.26. 19:16

A Ripost bukkant rá az MSZP cigarettacsempészeten ért egykori parlamenti képviselőjére, Legény Zsoltra, aki Nyíregyháza legelőkelőbb negyedében, egy 300 négyzetméteres, 150 millió forint értékű villában bujkál. 

Arról az Index is beszámolt, hogy nem sokkal Szájer József volt fideszes EP-képviselő botránya után a szocialistáknak kellett kínos magyarázkodásba kezdeniük. December 10-én ugyanis Legény Zsolt a Beregsurány–Asztély határátkelő ukrán oldalán lebukott több ezer doboz cigarettával. Még aznap kilépett az MSZP-ből, azóta pedig nem látni nyilvánosság előtt.

A Ripost végül megtalálta Legény Zsoltot. Napokig várták, hogy kijöjjön a nyíregyházi házból, hogy interjút készítsenek vele. Az ingatlannál sokáig nem volt mozgás, majd egyszer csak meglátták, amint éppen egy dohányboltba indul cigarettát venni. A politikust többször is szóra akarták bírni, de nem válaszolt a kérdésekre, végül annyit mondott, hogy az eljárás lezárultáig nem nyilatkozik. 

Az MSZP-s politikus diplomata-útlevél felmutatásával szerette volna megúszni, hogy az ukrán hatóságok átvizsgálják az autóját. A helyszínre hívták a magyar konzulátus képviselőit, akik azonban nem kezeskedtek Legény Zsoltért, így végül átvizsgálták a kocsiját, amelynek csomagtartójában több millió forint értékű csempész cigarettát találtak az ukrán határőrök. A Ripost szerint az ukrán jogszabályok alapján a politikus akár többéves börtönbüntetést is kaphat.