Gulyás Gergelyt összehozták Koncz Zsófiával, a miniszter büntetőfeljelentést tesz

2021.02.01. 11:36

Büntetőfeljelentést tesz és polgári pert indít két „baloldali propagandalap” ellen Gulyás Gergely – közölte Facebook-bejegyzésében a Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

A baloldali média napról napra újabb és újabb határokat lép át a rágalmazásban. Korábban a hazugságáradat a közéleti kérdésekre korlátozódott, ma azonban a baloldal már köz- és magánélet között sem tesz különbséget

– írja a politikus, és ki is fejti, hogy az ezalenyeg.hu egy cikkben arról ír, hogy Koncz Zsófia azért válik, mert a miniszterrel folytat viszonyt. Ugyanezt a Nyugati Fény a miniszter szavai szerint tényként közölte. Gulyás Gergely megjegyzi, hogy bár tíz éve ismeri Koncz Zsófiát, utoljára több mint másfél hónapja találkoztak.

Soha viszonyunk nem volt, utoljára a tavalyi parlamenti ülésszak alatt – több mint másfél hónapja – az Országházban találkoztunk. Házasságának megromlásáról nem tudtam, válásáról a sajtóból értesültem. A cikk minden alapot nélkülöző hazug állítása durván megsérti Koncz Zsófia és férje magánélethez való jogát, valamint az én személyiségi jogaimat is.

Hozzáteszi, hogy a még ma is ritka gátlástalanságot el lehetne intézni egy kézlegyintéssel is, de úgy látja, hogy ez esetben a baloldal első számú online kampányújságáról van szó, amelynek csak Facebook-hirdetésére 53 millió forintot költött a baloldal az önkormányzati választási kampányban.

A névtelen cikkek szerzői ellen ezért feljelentést tesz aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt, személyiségi jogsértés miatt pedig polgári pert indít a két lap ellen. 

A bíróság által megítélendő sérelemdíjat teljes egészében jótékonysági célra ajánlom fel valamely – Koncz Zsófia képviselőtársam által megjelölt, a választókerületében működő – civil szervezet javára

– közölte Gulyás Gergely.